Vandaag was het dan zo ver, de stoomtreinloop. Een prachtige halve marathon waarbij je met de oude stoomtrein door de Westfriese dorpen naar Medemblik wordt gebracht. De trein zou om 10:20 uur vertrekken en gezien de finish op de atletiekbaan Hoorn was hadden we de auto daar geparkeerd, klein stukje lopen naar het stationnetje (13 minuten). Dat idee hadden meerdere mensen en zo liep je al snel in een groepje naar de trein. Ik ontmoete een man die met de vut was en voor de 13e keer mee liep, je raakt in gesprek en komt er achter dat de beste man elke dag liep, tja ik heb alle tijd de, de ene dag 10 kilometer en de volgende dag het dubbele. Hij had in zijn leven al 35 marathons gelopen, respect!

Op het station aangekomen je startnummer halen en lekker buiten even genieten van het weer de mensen en de omgeving. Vandaag zouden 564 deelnemers mee lopen in drie runs, 4,7 kilometer, 11 kilometer en de halve marathon van 21 kilometer. Het weer was perfect rond de 17°C beetje bewolkt en geen regen, noordenwind wat zeldzaam en erg prettig is. Na een paar minuten zaten we in de trein, vol met hardlopers, erg gezellig prima sfeertje. Lekker tuffend langs alle pittoreske dorpjes en stationnetjes de meeste van deze stationnetjes worden als woning gebruikt. Na een mooie rit van 5 kwartier kwamen we in Medemblik aan alwaar de start zou zijn.

In Medemblik nog ongeveer 40 minuten wachten totdat het start signaal zou klinken. Zoals altijd kom je altijd wel een paar bekende tegen, zeker bij een run in je eigen omgeving. Tevens een oude bekende van vroeger, Peter Timmerman die in de organisatie zat, leuk hem weer eens te zien. Op naar de start, 12:10 uur ging de stoomtreinfluit, het teken van de start. Daar gingen we dan, van Medemblik naar Opperdoes, binnendoor richting Twisk, van Twisk naar Midwoud en zo richting Wognum. Door Wognum en parallel langs de A7 zo richting de atletiekbaan. Tussendoor waren voldoende drinkposten en werden natte koele sponsjes uit gedeeld. Na 1:58 liep ik over de finish een prima tijd, zeker na mijn eerste halve marathon in Schoorl (daar was mijn tijd 2:11 uur).

Alle vrijwilligers, prima geregeld, dank daarvoor!!

Hieronder de route van de stoomtramloop (inclusief mijn tijden):

Tags

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 
 
*