Om fit te blijven of je conditie te verbeteren, wil je natuurlijk vooral ook lekker kunnen hardlopen. Eén van de beste manieren om je vet kwijt te raken of laag te houden is het trainen van je conditie. Het is iets wat altijd zwaar is om te doen, en waar je jezelf soms misschien toe moet zetten, maar het is heel gezond. En het kan ook echt lekker zijn om te doen, toch?

Maar dan moet je natuurlijk wel lekker vrij kunnen bewegen, iets wat niet altijd vanzelfsprekend is. Als elke beweging pijnlijk aanvoelt, zoals pijn aan je knieën bij het hardlopen, wordt het natuurlijk heel vervelend om te doen. Pijn bij het bewegen kan verschillende oorzaken hebben, en kan dus heel beperkend zijn voor mensen die hun conditie willen trainen en gezond willen worden.

Oorzaken pijn bij het sporten

De pijn zit soms in de spieren, en soms meer in de gewrichten. Gewone spierpijn gaat wel over, maar soms kan het zijn dat je spieren echt stijf zijn of snel gaan krampen. Dan is het belangrijk dat je met de juiste bewegingen en oefeningen de spieren weer losser maakt, iets waar fysiotherapie goed bij kan helpen. Gewrichtspijn heeft vaak als oorzaak dat het kraakbeen in één of meer bepaalde gewricht(en) is versleten. Kraakbeen zorgt ervoor dat de bewegingen die je maakt gesmeerd lopen, het is als het ware de olie van je skelet. Maar kraakbeen slijt met de tijd, en dit kan dus met name bij ouderen ervoor zorgen dat bewegingen stroever en pijnlijker worden. De slijtage kan ook worden gestimuleerd door verkeerde houdingen en/of veel druk op bepaalde gewrichten. Gewrichtspijn is iets wat niet zo snel weer verholpen is. Eerst moet het desbetreffende gewricht rust krijgen, zodat er geen druk meer opstaat en het niet meer slijt. Daarnaast kunnen bepaalde supplementen soms helpen bij het herstel van je kraakbeen.

Supplementen

Voor de aanmaak van kraakbeen gebruikt het lichaam bepaalde stoffen, waarvan de drie belangrijkste hyaluronzuur, chondroïtine en glucosamine zijn. Deze supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden vaak aangeboden in verschillende puurheden en vermengingen met andere stoffen. De beste kwaliteit chondroïtine en glucosamine-supplementen bestel je gemakkelijk online bij het gekeurde merk. Als je dus last hebt van slijtage van je kraakbeen, en je voelt dat bepaalde gewrichten of wervels stroever worden, is dit een aanrader.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *