fysiotherapie bij hardloopblessures

Er zijn tegenwoordig veel mensen die regelmatig hardlopen, aangezien hardlopen als een optimale manier van lichaamsbeweging is die voordelen biedt voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Het kan helaas gebeuren dat er tijdens het hardlopen iets verkeerd gaat, waardoor je opeens met een blessure te maken hebt en de fysiotherapeut een veelvoorkomende oplossing biedt. In de tekst hieronder lees je meer over fysiotherapie bij hardloopblessures.

Voordelen fysiotherapie bij hardloopblessures

Een van de belangrijkste voordelen van fysiotherapie als je een hardloopblessure hebt opgelopen is dat fysiotherapie je kan helpen bij het herstellen en versterken van de spieren, pezen en gewrichten. Het gaat vooral om spieren, pezen en gewrichten die betrokken zijn bij het hardlopen. Bij een fysiotherapeut krijg je oefeningen die specifiek gericht zijn op het verbeteren van je looptechniek. Nog een voordeel is dat je de stabiliteit van de spieren rondom de blessure kan versterken. Heb jij last van een blessure en kom je uit de omgeving Doetinchem? Ga dan eens langs bij deze fysiotherapeut in Doetinchem om van je blessure af te komen.

Veel voorkomende hardloopblessures

Blessures komen helaas vaak voor bij hardlopers, vooral hardlopers die bijna dagelijks trainen en geen rust nemen om de spieren te laten ontspannen. De meest voorkomende hardloopblessures die met fysiotherapie behandeld kunnen worden zijn een springersknie, lopersknie, mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS), achillespeesontsteking en hielspoor. Elk van deze soorten blessures wordt weer op een andere manier behandeld bij de fysiotherapeut. Afhankelijk van wat voor soort blessure je hebt opgelopen krijg je andere oefeningen en behandelplannen.

Preventie en herstel blessures met fysiotherapie

Naast het behandelen van hardloopblessures kan fysiotherapie ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van blessures. Zo kun je een blessure helemaal voorkomen en hoef je niet te kampen met de nare pijn die je krijgt van een blessure. Een fysiotherapeut kan namelijk professioneel advies geven over hoe je het beste kunt trainen om je spieren niet te overbelasten zodat je hardloopblessures in de toekomst kunt voorkomen. Het versterken van je spieren is ook een belangrijk onderdeel van preventie. Door regelmatig met een fysiotherapeut te werken kun je je lichaam sterker maken en de kans op blessures verminderen.

Fysiotherapie speelt een essentiƫle rol bij het behandelen, herstellen en voorkomen van hardloopblessures. Een fysiotherapeut kan helpen om je lichaam sterker te maken en om je prestaties tijdens het hardlopen te verbeteren. Krijg je opeens te maken met een hardloopblessure of wil je een hardloopblessure voorkomen, overweeg dan een bezoek aan een fysiotherapeut.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *