Zoals je wellicht zelf al weet is hardlopen een laagdrempelige sport die iedereen kan beoefenen. De reden hiervoor zijn de lage kosten en de makkelijk te begrijpen techniek en filosofie achter het hardlopen. Hoewel we kinderen wel willen laten bewegen maar niet te veel en te zwaar is juist hardlopen voor kinderen een goede sport.

Hardlopen voor je kids en de voordelen.

Voldoende beweging is voor kinderen erg belangrijk. Daarnaast is ook voeding in de jonge jaren erg belangrijk. Niet alleen omdat ze de bouwstoffen erg hard nodig hebben, maar ook omdat jong geleerd, oud gedaan is.

Kinderen zijn heel speels, hebben erg veel energie en de energie moet je juist niet tegenwerken door ze stil te willen houden door ze op de iPad te laten of achter de TV te zetten.

Ze moeten deze energie nu eenmaal kwijt. Juist bewegen is dus heel goed voor kinderen. Dit kan in allerlei vormen, door ze op een sport te doen. Of extra gymlessen te laten volgen waarin ze leuke spelletjes doen, maar ook zwemles is een goede uitlaatklep waar je kids hun energie in kwijt kunnen.

Hardlopen brengt nog enkele meer voordelen met zich mee. Zo kun je je kids meenemen wanneer je zelf gaat hardlopen. Natuurlijk moet je deze niet dezelfde grote afstanden laten lopen als een volwassenen. Afhankelijk van de leeftijd maar laten we beginnen met 1 kilometer voor kinderen. Dit natuurlijk niet te snel en met een opbouw zoals je dat zelf ook zou doen.

Hardloopkleding voor kids.

Het enige nadeel hiervan is dat je ook voor je kinderen goede hardloopschoenen en kleding moet aanschaffen. Vooral het schoeisel is van groot belang. Je wilt niet dat je jonge kids op deze leeftijd al blessures krijgen. en goede hardloopschoenen is daarom essentieel. Ook de overige kleding zoals een sport of trainingspak is nodig. Daar kunnen ze dan lekker in zweten, en wellicht iets dat rekening houdt met de verschillende weersomstandigheden.

Kleding bespaartips.

Dit kan dus best wat gaan kosten. Afhankelijk van hoeveel kinderen je hebt natuurlijk. Gelukkig is kinderkleding lang niet zo duur als dat van volwassenen. En kun je ook op kinderkleding een hoop geld besparen als je dit goed doet. In dit blog op de website van Love4kidz staat een interessant blog met bespaartips om goedkoop kleren te kopen.

Hardlooptips.

Wanneer kinderen het leuk vinden om samen met jou te hardlopen. Zou je dit langzaam kunnen uitbouwen naar een langere afstand of een snellere looptijd. Let wel op bij het maken van een hardloopschema. Kinderen horen nog niet extreem te sporten en wees daarom erg bewust van wat je doet. 1 Kilometer voor kinderen kan al net zoveel zijn voor hun als wat 5 kilometer voor een volwassenen is.

Hou hier dus rekening mee met uitbouwen en denk dan aan 100 meter meer met opbouwen. En niet gelijk het dubbele. Kijk goed naar hun uithoudingsvermogen en pas desnoods de run tijdens het lopen aan door langzamer of iets harder te gaan rennen. Leg ze ook direct uit waarom je dit doet zo leren ze direct over hardlopen en wellicht iets over het menselijk lichaam.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *