Is hardlopen jouw sport en ben je hierin serieus en fanatiek? Wil je graag jouw prestaties bijhouden en als het even kan ook delen met je vrienden? Dan is een hardloop-app wellicht iets leuks voor jou. In het algemeen zijn hardloop-apps erop gemaakt om voor jou bij te houden welke route je gelopen hebt, wat jouw gemiddelde snelheid is en welke afstand je hebt afgelegd. Sommige apps hebben daarnaast nog wat extra functies, zoals het delen van je prestaties, foto’s maken van jezelf terwijl je hardloopt of audiobegeleiding met aanmoediging.

Bronnen om hardloop-apps te vinden

Er bestaan veel verschillende hardloop-apps voor zowel Android als de iPhone. Dit is natuurlijk het eerste selectiecriterium als het gaat om welke app je neemt. Je kunt snel veel soorten apps leren kennen door simpelweg te googelen op hardloop-apps. Maar let vooral ook op de ervaringen van anderen; die zeggen veel over hoe goed een app is. Deze ervaringen vind je niet alleen op het internet. Praat vooral ook eens met mensen die net als jij hardlopen en kijk wat voor apps zij gebruiken. Wellicht zit daar ook een goede tip tussen voor jou.

Test het zelf om te bepalen wat voor jou werkt

Het is natuurlijk altijd prima om grondig onderzoek te doen naar hardloop-apps voordat je overgaat tot het daadwerkelijk downloaden van een app, maar ervaringen van anderen zeggen ook weer niet alles. Uiteindelijk weet alleen jijzelf wat voor jou het beste werkt, en om erachter te komen wat voor jou werkt, kun je dit het beste maar gewoon uitproberen. Bedenk waar jij behoefte aan hebt en download de app die dit biedt. Ga vervolgens een paar keer trainen met de app om uit te vinden of het wat is. Zo niet, dan download je gewoon een andere.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *