Als hardloper, of eigenlijk in het algemeen sporter, heb je vast wel regelmatig last van kleine pijntjes. De ene keer verstap je jezelf en doet je enkel een beetje pijn en de andere keer voelt een spier niet helemaal lekker meer aan. Veel van deze eenvoudige pijntjes gaan gelukkig na een paar dagen over, wanneer je genoeg rust neemt. Dit is natuurlijk fijn, maar je moet er wel mee oppassen. Het kan namelijk zijn dat de blessure erger is dan je van tevoren in gedachten hebt. Wanneer je dan te vroeg weer begint met sporten kan je de blessure nog erger maken en dit kan er in de ergste gevallen voor zorgen dat je heel lang moet revalideren of zelfs nooit meer kunt sporten. Dit zijn dingen die je wilt voorkomen als sporter zijnde. Dit kan je doen door een huisarts of fyisotherapeut te bezoeken wanneer je denkt dat de pijntjes toch wat erger zijn als dat hoort.

Huisarts

Een huisarts bezoek je eigenlijk alleen in extreme gevallen. Denk je dat je iets gebroken of gescheurd hebt? Dan kan je een bezoekje nemen aan je huisarts. Deze kan dan een eerste indruk geven en besluiten of je moet worden doorgestuurd naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken. Een huisartsbezoek valt gelukkig onder je basiszorgverzekering en hierdoor kom je niet voor onverwachtse kosten te staan. Wanneer de huisarts denkt dat het niks ernstigs is, zal hij of zij je adviseren om rust te nemen en pijnstillers te gebruiken tegen de pijn. De blessures zullen dan val zelf over gaan.

Fysiotherapie

Wanneer je goed wilt revalideren van een blessure kan fysiotherapie je helpen. Na een blessure zijn je spieren vaak niet meer even sterk als ze van tevoren waren. Dit is nadelig voor je lichaam en kan je prestaties verzwakken en de kans op andere blessures vergroten. Bij fysiotherapie word je geholpen om je lichaam weer sterk te maken. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld oefeningen te doen of de spieren los te gooien. Tevens kan een fysiotherapeut je ook helpen met het tapen van spieren op de juiste manier, zodat je extra stevigheid hebt wanneer je weer begint met sporten.Zoek je een fysio in Haarlem? Neem dan een kijkje bij FysioForza voor de beste hulp.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *