Man hardlopen op asfalt in bergen

Hardlopen is iets dat veel mensen graag elke ochtend zouden willen doen, maar wat toch vaak af wordt gezegd wanneer je moe bent, je het te druk hebt of wanneer het slecht weer is. Dit zijn vaker excuses om het tegen jezelf goed te praten, dan dat het echte legitieme redenen zijn. Om ervoor te zorgen dat je je voornemen om te gaan hardlopen nu wel vol kan houden, zijn hier enkele tips.

Schrijf je in voor een hardloopevenement

Als je je inschrijft voor een wedstrijd, zoals de Tilburg Ten Miles of de Batavierenrace in Nijmegen, heb je een doel en deadline om naartoe te werken. Je weet wat je uiteindelijk aan moet kunnen op die dag, en daar kun je een planning voor maken. Doordat je een duidelijke deadline hebt, is het makkelijker om je aan die planning te houden. Je moet het simpelweg gewoon kunnen uitlopen namelijk.

Blijf verschillende routes lopen

Het kan zijn dat je een vaste hardlooproute hebt. Als je deze vaak loopt, kan het zijn dat je hierdoor motivatie verliest omdat het saai kan worden om steeds dezelfde route te lopen. Probeer daarom eens in de zoveel tijd een nieuwe route uit. Deze vernieuwing kan extra motivatie geven en zo ontdek je ook nog eens steeds meer nieuwe plekken!

Gebruik een hardloop-app

Wat ook kan helpen is de motiverende factor in een app. Een app kan je bijvoorbeeld pushmeldingen sturen als je al een tijdje niet geweest bent. Dit geeft je een extra seintje zodat je het niet (expres) vergeet. Ook kan een app je assisteren en motiveren tijdens het lopen. Een stem kan steeds aangeven dat je het goed doet en hoeveel calorie├źn je al verbrandt hebt. Het is bewezen dat dit je extra kan motiveren!

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *