Dus jij hebt besloten dat je wilt gaan hardlopen? Of loop je al een tijdje hard, maar wil je het wat serieuzer gaan aanpakken? In beide gevallen: goed bezig! Hardlopen is een prima sport om mee in vorm te komen of te blijven. Hardlopen is daarnaast heel laagdrempelig; je hebt er niet veel voor nodig. Maar wat je er in elk geval wel voor nodig hebt, is een paar goede hardloopschoenen. Hardloopschoenen kun je op verschillende plaatsen kopen, maar waar moet je nou op letten als je ze gaat kopen?

De verschillende eigenschappen van hardloopschoenen

Hardloopschoenen kunnen op veel punten van elkaar verschillen. Als je niet goed weet wat je nodig hebt, kan het daarom erg waardevol zijn om je schoenen niet zomaar ergens te kopen, maar in een gespecialiseerde winkel. Er bestaan schoenen met een brede of smalle leest, schoenen in allerlei maten en met allerlei verschillende gradaties van ondersteuning. Ook is het belangrijk te weten hoe je je voet afwikkelt wanneer je hardloopt, want ook dit bepaalt mede welke schoen bij jou past. In een gespecialiseerde winkel kunnen ze je helpen dit uit te zoeken met een loopanalyse.

Waar moet een goede hardloopschoen aan voldoen?

Het is belangrijk aandacht te besteden aan het vinden van de schoen die bij je past, hiermee voorkom je dat je blessures of blaren krijgt. De schoen moet niet te smal of te breed voor je zijn. Het beste kun je later in de middag of ’s avonds hardloopschoenen gaan kopen. Je voeten zijn dan namelijk iets uitgezet. Verder is het een kwestie van de juiste schoen voor de juiste gelegenheid, waarbij het belangrijk is of je traint of wedstrijden loopt, binnen of buiten, op een bospad of een verharde weg. En heel belangrijk: koop de schoenen alleen als ze lekker zitten.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *