Wil jij het hardlopen nu eens extra grondig aan gaan pakken en houd je wel van leuke gadgets? Dan is een hardloophorloge wellicht iets voor jou. Een hardloophorloge is een gadget voor om je pols dat je gemiddelde snelheid bijhoudt en ook bijhoudt welke afstand je hebt afgelegd. Sommige bieden ook de optie voor een intervaltraining of kunnen je hartslag meten. Wanneer je serieus hardloopt met een schema en daarbij ook de doelstelling hebt om steeds beter te worden, is zo’n hardloophorloge eigenlijk onmisbaar.

Welke soorten hardloophorloges zijn er?

Hardloophorloges zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Er bestaan er heel veel waaruit je kunt kiezen, en welke je moet kiezen hangt helemaal af van wat jij ermee wilt en wat voor doelen je wilt bereiken, maar ook hoeveel je eraan wilt uitgeven. Als jij serieus aan wedstrijden mee wilt gaan doen, kan het de moeite waard zijn om een wat duurder, completer horloge te kopen. Als je daarentegen hardloopt puur om te bewegen en er verder niet zoveel van jouw schema afhangt, kun je voor een wat compacter, goedkoper model gaan. Soms kun je ook wat geld besparen door te kiezen voor een wat ouder model.

Nog niet klaar voor deze uitgave?

Als je wel geïnteresseerd bent in de mogelijkheden die hardloophorloges bieden, maar er nog niet klaar voor bent om hier daadwerkelijk veel geld aan te spenderen, kun je ook beginnen met het downloaden van een hardloop-app voor op je smartphone. Dit heeft wel het nadeel dat je je smartphone dan bij je moet dragen tijdens het hardlopen, en een smartphone is vaak ook wat zwaarder dan een hardloophorloge. Daarnaast kan de smartphone je hartslag niet meten. Kortom: een smartphone haalt het qua comfort en functionaliteit nooit bij een echt goed, gedegen hardloophorloge.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *