Dat sporten goed is voor je algemene gezondheid, is vast geen verrassing. Maar dat het ook nog voordelen heeft op carrière gebied? Dat wist je waarschijnlijk nog niet. In een nieuw blog vertellen we meer over de invloed van sporten (en dan het liefst hardlopen) op je werk. 

 

Hardlopen: alle goede ondernemers doen het

Ondernemers coach Eelco Smit schreef ooit: “Wil je een goede ondernemer worden? Ga hardlopen.” En daar heeft hij helemaal gelijk in. Door te sporten verbeter je namelijk je algemene gezondheid. En door fysiek sterker te worden, kan je ook mentaal nog sterker worden. En dat is wat veel werkgevers en werknemers kunnen gebruiken. Steeds vaker werken mensen hele dagen achter de laptop. Dan moet je zowel fysiek (een goede positie en sterke rug) als mentaal sterk zijn, want de hele dag achter een scherm werken is niet niks. 

 

Daarnaast is hardlopen erg goed om het hoofd leeg te maken. Je hebt er waarschijnlijk geen zin in, maar een rondje hardlopen na een lange werkdag is wel het beste ‘medicijn’ om weer helemaal op te laden. Al is het maar een rondje van 2 of 3 kilometer. De frisse buitenlucht in combinatie met fysieke beweging zorgt ervoor dat je de volgende werkdag mentaal weer sterk bent. 

 

Sterke spieren opbouwen

Als je een computerbaan hebt, zal je het waarschijnlijk al wel merken aan je houding: Je gaat wat sneller onderuitgezakt achter je bureau zitten. En we kunnen vertellen dat dat niet bepaald bevorderlijk is voor je rug. Door te sporten maak je je beenspieren, maar ook je buik- en rugspieren sterker omdat je je lichaam recht blijft houden tijdens het rennen. En dat zorgt ervoor dat je ook weer minder snel onderuitgezakt gaat zitten! 

 

Mentaal sterk op de werkvloer

Het is natuurlijk niet alleen belangrijk om fysiek sterker te worden, maar ook om mentaal sterker te worden. Door te sporten kom je pas echt te weten hoeveel kracht je eigenlijk in je hebt. En dat geeft je zelfvertrouwen een flinke boost! Op taken waar je voorheen geen ‘nee’ durfde te zeggen, durf je dit keer wel stevig in je (hardloop)schoenen te staan en ‘nee’ te zeggen. 

 

Benieuwd hoe je het beste kan beginnen met hardlopen? Er zijn een hoop blogs op internet te vinden waar je hardloopschema’s kunt downloaden.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *